menu
×

Bestelwagens


Stap 1: Betimmeren

De basis voor een goede Turbo Liner® behandeling is altijd een vloerplaat. We gebruiken hiervoor 9 of 12 mm hoogwaardig blank berken multiplex. Deze verlijmen én schroeven we vast. Daarna ligt het helemaal aan de soort behandeling of we ook wanden gaan betimmeren. Als er wanden in komen dan gebruiken we altijd een 4 of 6 mm berken fineer. Welke behandeling je ook kiest, de betimmering zit in de prijs inbegrepen. Deurpanelen, wielkastbetimmering of een plafondpaneel zijn optioneel aan te vragen. Maar ook die monteren we natuurlijk ook met liefde.


Stap 2: Plamuren en afkitten

Alle boorgaten, naden en andere oneffenheden in de vloer en wanden smeren we af met speciale plamuur om na het coaten een strakke finish te krijgen. De Turbo Liner® coating neemt namelijk exact de vorm aan van het te spuiten oppervlak. Een superstrakke ondergrond is dus de sleutel voor een superstrakke afwerking. Rondom de betimmering kitten we alle naden af om uiteindelijk een naadloze, waterdichte bak te creëren die zelfs aan de HACCP-normen voldoet.


Stap 3: Voorbehandelen

Het te spuiten oppervlak moet nog wel worden voorbereid door mechanisch te schuren om zo de toplaag van de betimmering op te ruwen én de geplamuurde onderdelen af te vlakken. Daarna zal de laadruimte stofvrij worden gemaakt en worden er speciale zegels geplakt over de kleine openingen in de carrosserie.


Stap 4: Primer aanbrengen

Ansich heeft polyurea een goede hechting op blank berken, waar we normaliter de vloer mee betimmeren, maar het moet niet goed zijn, het moet ultiem zijn! Daarom rollen we de vloer in met een epoxy laag die speciaal gemaakt is voor Turbo Liner®. Een extra reden waarom we deze laag aanbrengen is om de ondergrond dicht te zetten zodat eventueel gas in het hout geen gasbelletjes in de coating kunnen maken. Na een nachtje drogen van deze grondlaag heb je een ondergrond waar niets aan kan tippen.

Stap 5: Inpakken en afplakken

Het voertuig wordt zorgvuldig ingepakt om beschadiging aan de lak te voorkomen en om te zorgen dat er geen coating komt waar het niet hoort (overspray). Ook wordt er afgeplakt. Dit wordt gedaan om de hoogte te bepalen tot waar de coating moet komen (laag, halfhoog, hoog of volledig). Er wordt dan naast tape ook zorgvuldig een speciale snijdraad aangebracht op de lijn tot waar de coating moet komen zodat we aan het einde van de rit door de 2 á 3 mm dikke laag coating kunnen snijden.


Stap 6: Coaten

Nadat de primer een nachtje heeft gedroogd kan er overgegaan worden tot het spuiten van de laadruimte. Dit gebeurt met een tweecomponenten hogedrukmachine en een airless pistool. De twee afzonderlijke componenten worden eerst voorverwarmd en daarna via een verwarmd slangenpakket naar een airless pistool gebracht waar ze vervolgens onder hele hoge druk (135 bar) in elkaar geperst worden wanneer de trekker wordt overgehaald. Hierdoor ontstaat direct een reactie waar de kunststof coating binnen enkele seconden uit ontstaat! Het materiaal is na 2 á 3 seconden al hard dus moet er secuur worden gespoten. Eerst de hoeken en daarna baan na baan, laag na laag.


Stap 7: Afnevelen

Als de vloer uiteindelijk bedekt is met ongeveer 3 mm coating en eventueel de wanden en plafond met 2 mm coating is het tijd voor een kleine inspectie. Om eventuele oneffenheden te voorkomen wordt er tussentijds even geschuurd.
Maar dan is het tijd om af te nevelen. Dit gebeurt door met een nevelspray zorgvuldig van een afstandje coatingspetters aan te brengen. Dit doen we met een speciale slag van het pistool waardoor de nevel overal komt en evenredig wordt verdeeld. Hierdoor ontstaat de kenmerkende robuuste Turbo Liner® look die de ruimte mooi laat ogen en het oppervlak antislip maakt.


Stap 8: Uitpakken en opbouwen

Nadat de coating is aangebracht wordt het snijdraad overal met beleid door de coating gehaald. Daarna wordt alles nagelopen en in het geval van kleine oneffenheden kan er wat worden bijgewerkt. Uiteindelijk wordt het geheel netjes schoongemaakt en kan de rest van de auto worden uitgepakt. Tijd om hem uit de spuitcabine te rijden.


Stap 9: Gebruik van maken!

De laadruimte is nu voor jaren beschermd tegen roest en slijtage, is voorzien van antislip, kan goed en makkelijk worden schoongehouden en het ziet er perfect uit. Kortom; je hebt nu een officiële, custom made, one of a kind, bedliner van Turbo Liner®! Daar mag mee gereden en gewerkt worden; een auto leven lang!