menu
×

Kan ik Turbo Liner ook zelf verwerken?

Nee helaas niet. Tenzij je de juiste 2-componenten spuitapparatuur (machine, pompen, roerwerken, slangen en pistool), een spuitcabine met gekeurde afzuiging en de juiste beschermingsmiddelen hebt, is het verwerken van een hotspray product als TurboLiner® niet zelf te verwerken. 

Hoe lang ben ik mijn auto kwijt voor een Turbo Liner behandeling?

Voor een pick-up ben je de auto vaak een ochtend kwijt (van ca. 8 uur tot 12 uur). Voor bestelwagens zijn dat meerdere dagen. Een behandeling LAAG kan vaak in 3 dagen gerealiseerd worden en bij andere behandelingen moet je aan 4 of 5 dagen denken.

Is het mogelijk een waterafvoer in een Turbo Liner behandeling te verwerken?

Als je veel met water in de laadruimte van je bestelauto werkt is het inderdaad verstandig een waterafvoer te nemen. Wij boren dan een gat door de vloerplaat én bodem van de carrosserie, monteren een pijpje en zorgen er voor dat alles zorgvuldig waterdicht is. Na het aanbrengen van de kunststof coating heb je een prima waterafvoertje. De meerprijs van zo'n afvoertje is 75 euro. (Let op! Wij doen dit niet bij elektrische auto's omdat er zich daar teveel elektronica onder de auto bevind).

Is een Turbo Liner laadruimte behandeling ook luchtdicht?

We proberen een laadruimte altijd zo waterdicht mogelijk te maken, dat betekent dat we zoveel mogelijk gaten, naden en kieren afdichten alvorens we gaan coaten. Maar de ene carrosserie is de ander niet. We kunnen dus niet garanderen dat we een laadruimte voor de volle 100% waterdicht kunnen maken. Dat is ook niet nodig (het is geen aquarium). Hetzelfde geldt voor luchtdicht. Mocht je producten vervoeren waarvan je de lucht niet in de cabine wilt hebben kunnen we op aanvraag altijd proberen de laadruimte extra luchtdicht te maken maar het is simpelweg niet mogelijk om daar een volledige garantie op te geven.

Hoe ga ik om met water bij de schuifdeur van een bestelwagen?

Als je voor een Turbo LIner® behandeling kiest omdat je met veel water in de laadruimte werkt, is de schuifdeur natuurlijk het grootste open punt waar water bij plekken kan komen waar je dat liever niet hebt. In dat geval kunnen we een waterkering maken. We monteren dan een opstaande rand (van ca. 2 cm) bij de schuifdeur. Na het aanbrengen van de kunststof coating ontstaat er dan een naadloze verhoging waar het water niet langs kan komen. De meerprijs van zo'n waterkering is 75 euro.

Hoe kan ik de coating het beste schoon houden?

We hebben een speciale reiniger ontwikkeld die perfect is om een kunststof coating schoon te houden. We verkopen deze in flesjes van 0,5 liter. De reiniger kan met water aangelengd worden naar gelang de hardnekkigheid van het vuil.

Kan ik de coating ook in een andere kleur krijgen?

Tegen een meerprijs kunnen we een topcoat aanbrengen over de kunststof coating. We raden dit eigenlijk alleen aan als het gaat om delen van de carrosserie of wanneer een witte laadruimte gewenst is (visboeren, slagers, etc).