menu
×

Voordelen van Turbo Liner®

Waarom zou u kiezen voor Turbo Liner® in de laadruimte of op de carrosserie van uw voertuig? Waarom is het beter dan een andere bescherming of bekleding? Wij hebben een aantal eigenschappen uitgelicht die alternatieve producten niet of in mindere mate bezitten. Turbo Liner® beschikt over alle onderstaande eigenschappen en maakt het daardoor een uniek en ultiem beschermmiddel, met in het bijzonder, voor automotive toepassingen.


Naadloos

Het mooie van Turbo Liner® is dat het 2 á 3 seconden nadat het gespoten wordt al droog is. Dat betekent dat we de coating zonder druipers of oneffenheden van vloer naar wand en zelfs plafond kunnen spuiten. Daarnaast stellen wij grote kwaliteitseisen aan onze eigen voorbehandeling. Het kitten, plamuren en schuren doen wij met de grootste zorg en weten precies hoe we de perfecte ondergrond moeten creëren voor een strakke en naadloze overgang van hoek naar hoek en van obstakel naar obstakel. Zo kunnen we bijvoorbeeld een laadruimte aan HACCP-hygiënenormen laten voldoen.

Water- en luchtdicht

De naadloosheid zorgt uiteraard al deels voor waterdichtheid want waar geen naden of kieren zitten, zal ook geen water kunnen komen. Maar het product zelf, de Turbo Liner® gespoten kunststof, is ook waterdicht. Turbo Liner® is namelijk een Polyurea die door zijn dichtheid een waterproof membraam vormt. En door de complementaire primerlaag die we alvorens het spuiten aanbrengen zal de ondergrond worden afgedicht en de hechting met de coating dusdanig sterk zijn dat je bij een Turbo Liner® behandeling kan spreken van het aanbrengen van een tweede huid.

Extreem taai

Zoals hierboven al genoemd bestaat Turbo Liner® uit een Polyurea. Dit is een gespoten kunststof die bestaat uit twee componenten. Deze componenten komen pas bij elkaar op het moment dat je de trekker van het spuitpistool overhaalt. Er vindt zich op dat moment een bijzondere reactie plaats waarbij de moleculen van de componenten in elkaar grijpen en elkaar niet meer los willen laten. Die componenten zijn voor elkaar gemaakt. Liefde op het eerste gezicht. Maar dat zorgt er dus voor dat de kunststof die zojuist is gevormd extreem taai is. En die taaiheid maakt Turbo Liner® hufterproof.

Flexibel en impactbestendig

Dat de kracht van Turbo Liner® gespoten kunststof niet bij de hardheid ligt maar juist bij de taaiheid, betekent dat er ook nog flexibiliteit in het spel is. Turbo Liner® heeft zelfs een elongatie van ca. 200%! Deze eigenschap zorgt ervoor dat de coating een enorme impact kan hebben. Dat is belangrijk bij objecten die continue te maken hebben met beweging: voertuigen. Bijvoorbeeld een harde polyester laag zal door het, dag in dag uit extensief rijden, in- en uitladen, verkeersdrempels trotseren, etc. te maken krijgen met kleine scheurtjes. En het kleinste scheurtje kan al funest zijn voor corrosie aan het koetswerk. Vanuit daar kan het van kwaad tot erger worden.


Slijtvast

Naast de vloeistofdichtheid van Turbo Liner® is de extreme slijtvastheid misschien wel haar grootste troef. Turbo Liner® komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en wordt sinds jaar en dag gebruikt als dé ultieme bescherming in pick-ups (ze noemen dat een hotspray bedliner). En in de VS hebben ze geen bestelwagens zoals in Europa. Nee, daar gebruiken ze hun pick-up voor álles! U kunt zich voorstellen dat zo’n laadbak redelijk wat te verduren krijgt. Niet gek dus dat ze het meest slijtvaste product hebben uitgekozen voor in hun dierbare werkpaard. Het moet lang mee kunnen gaan. Zo lang zelfs dat we bij een Turbo Liner® behandeling een certificaat voor een autolevenslange garantie mogen meegeven.

Geluiddempend

In Nederland begonnen we met het verspuiten van Polyurea in trailers die rolcontainers vervoeren omdat daar een tweetal problemen bestonden. De rolcontainers veroorzaakten slijtage én enorme geluidsoverlast bij in- en uitladen. Dit kon voorkomen worden door het aanbrengen van een dikke laag gespoten kunststof. Uiteindelijke heeft Turbo Liner® hier zelfs een PIEK-certificering op gekregen wat zoveel wilt zeggen dat we een trailer dusdanig kunnen behandelen dat deze aan alle richtlijnen voldoet om stil te kunnen laden en lossen. Maar deze eigenschap geldt natuurlijk ook voor pick-ups, bestelwagens en open laadbakken. Waar en wanneer je ook komt; geluidshinder bij laden- en lossen is geen issue.

Chemische resistentie

Op onze download pagina kun je een waslijst vinden aan chemicaliën die allemaal getest zijn in combinatie met Turbo Liner®. Tegen het leeuwendeel van de chemische stoffen is onze gespoten kunststof prima resistent. Van een klein deel van de chemische stoffen is er de mogelijkheid dat er minimale cosmetische schade ondervonden zal worden. Maar uiteraard zijn er ook uitzonderingen waar Turbo Liner® echt niet tegen kan, het is dan ook niet de bedoeling om je laadruimte daarmee in te drenken. Over het algemeen is Turbo Liner® vele malen resistenter dan welk alternatief ook. Mocht je dus al chemische middelen willen vervoeren dan kan dat met een gerust hart in een met Turbo Liner® gespoten laadruimte. Niets aan de hand.

Anti-slip

Een eigenschap die geen overbodige luxe genoemd mag worden in de automotive- en transportsector. Je wilt namelijk niet dat lading extreem gaat schuiven en je wilt ook niet dat mensen te pas en onpas uitglijden op een laadvloer. Turbo Liner® is op dit vlak met twee eigenschappen vertegenwoordigd. In eerste instantie is onze gespoten kunststof nog enigszins flexibel, dat betekent dat lading of personen op een microscopisch niveau een beetje in de coating zakken. Dat klinkt wellicht gek maar het helpt wel tegen wegglijden. Daarnaast voorzien wij elke laadvloer of laadruimte van een speciale nevelstructuur. Als laatste onderdeel van een behandeling spuiten we namelijk wat extra Turbo Liner® in de lucht wat dan neerdaalt als een soort sinaasappelstructuur op het behandelde oppervlak. Op die manier krijg je een extra anti-slip laagje.

Luxe uitstraling

Omdat Turbo Liner® gespoten is en niet gemonteerd, creëert het een tweede huid. Het is een oppervlaktebehandeling dat zich vormt naar hetgeen waar het op wordt gespoten. Je krijgt dus een op maat gemaakte kunststof bescherming die past als geen ander. En door het naadloze oppervlak is Turbo Liner® extreem goed en makkelijk schoon te houden. Het blijft dus lang mooi. Ook de nevelstructuur maakt er een heel esthetisch ogend geheel van. Een robuuste 'look & feel'. Al met al noemen ze dit in de Verenigde Staten een ‘factory like finish'. Het is zo strak dat het lijkt alsof het zo uit de fabriek komt rollen. Maar dan custom made.